Tarnowscy radni o Strajku Kobiet. Były oświadczenia poparcia i krytyki

• Wioletta Zarębska
tar-2020-10-29-oswiadczenie_-_strajk-kobiet-1.mp4
loadingŁaduję odtwarzacz...
W trakcie zdalnej sesji Rady Miejskiej w Tarnowie przedstawiciele wszystkich klubów radnych wygłosili oświadczenia dotyczące trwających od tygodnia strajków kobiet, które odbywają się w całej Polsce, w tym w Tarnowie. Przewodniczący Jakub Kwaśny z Naszego Miasta Tarnów i Sebastian Stepek z Koalicji Obywatelskiej poparli protest. Odmienne oświadczenie wygłosił Ryszard Pagacz z Prawa i Sprawiedliwości.

Przypomnijmy, że strajki kobiet odbywają się w Polsce od tygodnia. Wczoraj w protest włączyli się licealiści z Tarnowa, którzy w ramach wsparcia ogólnopolskiego strajku przeszli z transparentami w rękach ulicami miasta.

Wioletta Zarębska

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (3)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Tarnowska.tv prowadzonego przez Tarnowskie Media sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
wolna obywatelka
wolna obywatelka 29.10.2020, 20:46
panowie Pagacz i Stepek, to jest orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego a nie wyrok. TK nie jest sądem!
Robert
Robert 29.10.2020, 20:32
Sped wulgarnych i chamstwa.
Oxymorontar
Oxymorontar 29.10.2020, 13:47